facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Sóller

Menu:

Piulades

www.flickr.com
PSM-Entesa Nacionalista Sant Antoni 2011 photoset PSM-Entesa Nacionalista Sant Antoni 2011 photoset

Una mica de balanç...

psmsoller | 19 Març, 2011 09:44

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Sens dubte, els ciutadans que segueixen l’actualitat local deuen notar que s’acosten les eleccions locals i autonòmiques; de fet, seran el proper mes de maig, passat sa Fira. Cada 4 anys hi ha aquest tall temporal en què es valora el que els gestors públics han fet i els projectes i discursos que s’ofereixen als ciutadans amb vista al regit públic de les Cases de la Vila per al futur immediat.


Pensam que al marge de polèmiques més o manco tronades o mals missatges interessats, centrats a defensar cadascú la seva opció electoral, i al marge també de qui obté més vots el dia de les eleccions, és necessari i interessant el moment de deliberació pública previ a frontera de legislatura. I pensam que cal recordar i avaluar coses que s’han fet i s’han pogut fer.


En aquest sentit, voldríem aportar a la reflexió ciutadana sobre els assumptes públics algunes fites d’aquests 4 anys que s’adiuen amb el programa que presentàrem el 2007. No es tracta de “penjar-se cap medalla” concreta, ni d’enganyar, sinó de servir de contrapunt a aquelles veus que escainen que “no s’ha fet res”, i de donar elements per a judicis més equànimes i ajustats a la realitat..

Ja s’ha dit allò de “una veritat repetida mil vegades es converteix en veritat”; moltes de vegades, aquests anys, hem hagut de lamentar com l’oposició combregava d’aquest pensament i llençava mitges veritats o inexactituds. Insistim: volem presentar algunes feines fetes. No totes, i totes opinables. Però fetes, en un temps de deute municipal monstruós i de recessió econòmica general i persistent.

  1. Pacte estable i plural. Sobretot, creim que cal destacar la responsabilitat i estabilitat de l’equip de govern actual, que ha cercat la transparència, ha estat majoritàriament fidel entre si, participat entre tots, i estable i compromès amb el pacte signat el juny de 2007. La nostra regidora, Catalina Esteva, ha fet feina en aquest sentit amb determinació.

  1. Ordenació territorial. Hem vist com la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori del Govern balear (gestionada des del Bloc per Mallorca-PSM) ha protegit per decret la part alta de Muleta (la urbanització Muleta II). I, d’altra banda, cal destacar també la fita final del Pla d’Horts i Tarongers (PHT), que feia molts d’anys que es tramitava, i l’adaptació del Pla General d’Ordenació Urbana al Pla Territorial de Mallorca.

  1. Zones verdes. A través dels plans estatals per a l’ocupació s’han habilitat per a l’ús públic les zones verdes del polvorí del Cingle, i la de la Calatrava, amb sínia restaurada inclosa; altres zones serien la zona verda de part damunt el poligon de Son Angelats, i la de la zona de la Filadora. També podem esmentar els 2 carrers del Port en què s’hi han plantat arbres.

  1. Finances locals. S’ha recobrat la recaptació de tributs, privatitzada en l’anterior legislatura, i es descompta un 3 % a qui els tengui domiciliats. S’han demanat a la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Autònoma que analitzi els comptes de les dues darreres legislatures (1999-2003, governada pel pacte PSOE-PSM, i 2003-2007, governada per PP-UNISO-UM), procés que ja està en marxa. S’ha elaborat el Pla de Sanejament amb vista a l’efectiva viabilitat econòmica futura de les Cases de la Vila.

  1. Regulació. Hem de recordar també les normes aprovades per l’Ajuntament per facilitar fer entrades de garatge en el nucli urbà, i els Estatuts del Fòrum Ciutadà de l’Agenda Local 21, pel qual la veu de qualsevol ciutadà pot arribar de manera formal als representants públics. També cal esmentar l’ordenança de convivència cívica i la de regulació d’antenes de telefonia mòbil, en tramitació, i l’ordenança de convivència amb animals, aquesta ja en vigor.

  1. Participació. S’ha fet camí en la participació efectiva dels ciutadans en la vida local per procediments diversos, potser el més formal i estable ha estat el procés de l’Agenda Local 21, amb el Fòrum Ciutadà i els plans d’acció local per a cada any (els projectes que es pretenen fer i la revisió del que s’ha fet). L’Agenda Local 21, impulsada des de la Regidoria de Medi Ambient i Participació de Catalina Esteva (però amb implicació de les diferents àrees de l’Ajuntament) ha suposat reunions obertes i públiques als diferents nuclis de població de la vall (Sóller, Biniaraix, Port, Horta).


I no és tot, ni prop fer-hi. Però, en fi, aquests són alguns dels eixos sobre els quals s’ha treballat, i que volem destacar per la seva significació, ja que no són actuacions concretes amb incidència a curt termini, sinó actuacions que incidiran en el que és el nostre poble a llarg termini.

Categoria: Sóller, Progressistes per Sóller. Comentaris: (2). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.