facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Sóller

Menu:

Piulades

www.flickr.com
PSM-Entesa Nacionalista Sant Antoni 2011 photoset PSM-Entesa Nacionalista Sant Antoni 2011 photoset

El PSM Sóller celebra el reconeixement dels correfocs i les colles de diables com a elements d’interès cultural per part del Govern

psmsoller | 11 Febrer, 2011 20:49

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Correfoc Esclatabutzes
 
El PSM-Entesa Nacionalista celebra l’acord que el Consell de Govern ha aprovat avui per reconèixer com a manifestació festiva els correfocs, cercaviles i altres actuacions de colles de dimonis, diables i bestiari de foc.
 
La rellevància d’aquest acord rau en el reconeixement de l’ús de material pirotècnic després de l’aprovació de la Directiva 2007/32/CE de la Unió Europea que limitava les activitats amb pirotècnia. Ara bé, aquesta mateix directiva sí preveia el reconeixement que avui s’ha produït per part de l’Administració autonòmica.
 
El PSM-EN celebra aquest acord perquè d’aquesta manera es garanteix la continuïtat d’aquests elements propis de la nostra cultura i tradició i acomplir amb la mencionada directiva europea.
 
La Conselleria de Comerç, Indústria i Energia ha liderat la consecució d’aqueta fita per tal de preservar les actuacions de dimonis, diables i bèsties amb l’ús del foc, unes manifestacions que principalment contribueixen a “la difusió de la cultura de les Illes Balears a l’exterior”, tal i com resa l’escrit de la proposta d’acord. Un fet que ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i els Consells insulars d’Educació.
 
D’aquesta manera, la Conselleria d’Indústria pot aplicar la directiva europea per tal d’impartir els cursos de formació a les colles de dimonis com els Esclatabutzes

Categoria: Sóller, Mallorca, PSM-Entesa Nacionalista. Comentaris: (3). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.