facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Sóller

Menu:

Piulades

www.flickr.com
PSM-Entesa Nacionalista Sant Antoni 2011 photoset PSM-Entesa Nacionalista Sant Antoni 2011 photoset

Ja falta poc pel seminari d'hivern del Grup Blanquerna

psmsoller | 09 Gener, 2011 08:08

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

El Grup Blanquerna organitza aquest mes, el seminari "Valors universals: drets col·lectius i drets humans". On s'ha volgut aplegar a especialistes, polítics, tècnics i acadèmics, per reflexionar, des d'una perspectiva crítica i des de la visió dels pobles i les llengües minoritzades, sobre el futur dels drets humans i els drets col·lectius al món canviant del segle XXI. L'entrada és lliure a totes les sessions.
 

Dijous 13 de gener
 
18:00h, "Drets lingüístics i drets culturals a la Unió Europea avui" amb Jana Baceva, secretària general de l'Aliança Lliure Europea jove (EFAy) i membre de Rainbow-EFA (Macedònia).
 
20:00h, "Drets socials i econòmics i pobles sense estat: una vinculació necessària? El cas de Galícia."amb Bautista Álvarez, exvicepresident del Parlament de Galícia i fundador de la UPG (embrió del Bloc Nacionalista Gallec) i del BNG.

Divendres 14 de gener
 
18:00h, "Genocidis, drets humans i drets de les minories: el paradigma del poble armeni" amb Grikor Maxakyan, portaveu de la Comunitat Armènia de Catalunya.
 
20:00h, "Processos de pau, drets dels pobles i resolució de conflictes: el cas del País Basc" amb Pello Urizar, secretari general d'Eusko Alkartasuna (EA).

Dissabte 15 de gener
 
10:30h, "Extrema dreta, populismes i moviments xenòfobs: una amenaça per als valors democràtics i de la convivència" amb Xavier Casals, ex-cap de redacció de L'Avenç i professor de Cultura Històrica i Comunicació de la Universitat de Barcelona (UB).
 
12:00h, "Europa, identitat, interculturalitat i democràcia: un debat obert" amb Vicenç Villatoro, periodista, escriptor, ex-director de Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, i exdiputat per CiU al Parlament de Catalunya.
 
16:30h, "El diàleg i la reconciliació com a eines per a resoldre conflictes: el cas de la Sud-àfrica de l'apartheid" amb Ferriol Sòria, director de la Fundació Ernest Lluch i membre de la Comissió per la Veritat a SudÀfrica.
 
18:30h, "El dret a decidir dels pobles i la descolonització: Timor Est com a exemple. Un model per al Sàhara Occidental?" amb José Antonio Rocarmora, professor d'humanitats de la Universitat d'Alacant (UA) i coordinador estatal de l'International Federation for East Timor Project, que va enviar els observadors internacionals de Nacions Unides al referèndum d'autodeterminació de Timor el 1999.

 

Grup Blanquena 

Facebook

Twitter

 

Categoria: Mallorca. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.