facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Sóller

Menu:

Piulades

www.flickr.com
PSM-Entesa Nacionalista Sant Antoni 2011 photoset PSM-Entesa Nacionalista Sant Antoni 2011 photoset

Reunió PSM amb Acotur

psmsoller | 21 Agost, 2010 08:19

El PSM-Entesa Nacionalista ha iniciat avui amb l’Associació de Comerços Turístics, Acotur, una roda de trobades per engegar un debat obert, públic, amb els diferents agents socials, empresarials i polítics, amb l’objectiu d’aconseguir una proposta madura i valenta que suposi la regulació de les ofertes del ‘tot inclòs’ badada amb estrictes estàndards de qualitat.  

El secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, junt amb membres de la Sectorial de Turisme del partit, han mantingut una reunió avui matí amb el president d’Acotur, José Tirado, i alguns membres de la junta directiva de l’associació. Una trobada molt fructífera, on els nacionalistes han manifestat la seva preocupació davant aquest fenomen que, any rere any, augmenta exponencialment, i que va en detriment de la qualitat de l’oferta i de la competitivitat dels hotelers i dels empresaris de l’oferta turística.

Biel Barceló ha reconegut que és un tema complicat però necessari i urgent. “Hem d’aturar la pressió que exerceixen els touroperadors sobre els hotelers a l’hora de negociar els preus i els paquets turístics. Perquè afecta a la qualitat dels serveis, a la imatge de les illes, a la rendibilitat dels empresaris, principalment de l’oferta complementària, i atrau a un tipus de turisme de baix poder adquisitiu”.

L’objectiu del PSM-EN és reobrir aquest debat, que ja l’any passat es va rebutjar la seva regulació, perquè va en consonància amb l’acció d’aquest govern d’acord amb les polítiques que fomenten la reconversió de les zones turístiques (com pot ser la reforma de la Platja de Palma). Però, principalment, l’objectiu és fer madurar aquesta qüestió amb entitats socials, polítiques i econòmiques, i poder dur al Parlament una proposta de regulació prou treballada com per dur-la a terme amb la màxima celeritat. “Si és possible per aplicar-la la propera temporada turística, però és irremeiable que el ‘tot inclòs’ s’acabi regulant”, assegura Barceló.

El ‘tot inclòs’ no vol dir ‘tot val’

Tan Barceló com el president de l’associació, José Tirado, han coincidit a reconèixer que el ‘tot inclòs’ no pot suposar un ‘tot val’, ni pel que fa a la minva dels serveis, dels personal, de les instal·lacions, ni als establiments, ni a cap aspecte que perjudiqui la qualitat del l’oferta turística.

De fet, Tirado ha reconegut la seva creixent preocupació per l’afectació que aquesta pràctica està suposant per als empresaris de l’oferta complementària. De fet, segons dades de l’associació aquesta oferta era valorada com a molt negativa pel 68% dels empresaris consultats per Acotur. A més el president de l’associació ha matisat que el ‘tot inclòs’ és un producte “exportat del Carib que aquí no té cap justificació”.

Categoria: PSM-Entesa Nacionalista. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix