facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Sóller

Menu:

Piulades

www.flickr.com
PSM-Entesa Nacionalista Sant Antoni 2011 photoset PSM-Entesa Nacionalista Sant Antoni 2011 photoset

El PSM-EN defensa el català com a llengua d’acollida per als nouvinguts

psmsoller | 21 Agost, 2010 08:14

Els nacionalistes consideren un atac més a la llengua i la cultura catalanes que va en contra dels interessos dels immigrants i aposta per seguir avançant amb la carta de drets socials que permeti utilitzar la llengua com a element integrador.

 

 

El PSM-Entesa Nacionalista mostra el seu suport a la normativa catalana d’acollida que promou la cohesió social i la igualtat d’oportunitats de tots els residents al territori, a través del coneixement de la societat que els acull, la seva legislació, el mercat de treball i els elements culturals que la distingeixen, com és la llengua. I per tant, els nacionalistes asseguren que el recurs que ha presentat la Defensora del Poble davant el Tribunal Constitucional és un atac contra la cultura i la llengua catalanes.

Els nacionalistes consideren considera que la llei catalana d’acollida va a favor dels drets i els interessos dels immigrants, al contrari del què demostra Maria Luisa Cava de Llano en presentar aquest recurs que considera que la norma anteposa l’ensenyament del català al castellà. De fet, en el redactat de l’article 9, on directament es fa referència al català, en cap cas s’hi denota imposició. Es té en compte que “al llarg del seu procés d’integració, la persona titular del dret a l’accés al servei de primera acollida ha d’assolir les competències lingüístiques bàsiques en català i en castellà. El servei ha d’oferir la formació i els mitjans necessaris per a l’adquisició de les competències bàsiques en llengua catalana a les persones que no les coneguin”. El Consell de Garanties Estatutàries va avalar expressament aquest article assegurant que no és contrari a la Constitució espanyola ni a l’Estatut d’Autonomia català.

En aquest sentit, el PSM-EN defensa que la carta dels drets socials passa per avançar cap a una actitud integradora, i per tant, és lògic i normal que tot el procés d’acollida s’ha de produir en la llengua del país, en aquest cas, el català, per permetre que els nouvinguts puguin viure, i crear un nou entorn social i personal, des del primer moment amb una actitud integradora.

L’actuació de la Defensora del Poble demostra ser, en aquest cas, un llast per als drets dels immigrants i l’enèsim atac a les institucions democràtiques, ja que va ser la majoria del Parlament de Catalunya el que va aprovar la llei (a excepció del PP i Ciutadans).

En qualsevol cas, cal recordar que Cava de Llano ocupa aquest càrrec de forma temporal en substitució d’Enrique Múgica. La Defensora de Poble en funcions, per tant, està a l’espera que el PP deixi d’obstaculitzar l’acord amb el PSOE que ha de permetre el seu canvi.

 

Font:PSM-Entesa Nacionalista

Categoria: PSM-Entesa Nacionalista. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix