facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Sóller

Menu:

Piulades

www.flickr.com
PSM-Entesa Nacionalista Sant Antoni 2011 photoset PSM-Entesa Nacionalista Sant Antoni 2011 photoset

Per què no Muleta?

psmsoller | 30 Març, 2007 20:24

El grup del PSM al Consell de Mallorca ha instat a totes les altres formacions polítiques, molt especialment a PP i UM, a donar suport a una moció per protegir Muleta. La iniciativa suposaria la redacció d’una norma cautelar per suspendre el planejament i la concessió de llicències sobre els terrenys de l’urbanització Muleta II per a que, finalment, el Pla Territorial de Mallorca preservi aquest indret del litoral solleric. El nostre portaveu al Consell, Antoni Alorda, criticà que aquest indret del nostre municipi no s’hagués inclòs al PORN de la Serra, com abans haviem reclamat al Parlament.

En els darrers anys el PSM ha presentat diverses iniciatives per evitar la urbanització de Muleta, totes elles rebutjades per la majoria PP-UM al Parlament i al Consell. Ara volem aprofitar l’aparent consens de totes les forces polítiques per preservar Muleta dels plans de construcció d’una trentena de xalets, segons té planejat el seu actual propietari. Recentment el PP culpà UM de no haver desclassificat Muleta II al Pla Territorial (com sí ho havia fet amb les urbanitzacions dels Béns d’Avall i de Tuent). UM respongué afirmant que estava a favor de la protecció a través de la normativa -actualment en fase d’elaboració- que ha d’adaptar el PGOU de Sóller al PTM. Ara sols cal que PP i UM sien conseqüents a Ciutat amb el que diuen a Sóller.

            Recordem que Muleta II no compta amb els corresponents serveis bàsics i, per tant, la seva classificació com a sòl urba als PGOU de Sóller és errònia. Per aquest motiu l’ajuntament, per unanimitat, instà al Consell la seva desclassificació al Pla Territorial. Però de manera incomprensible PP i UM van mantenir Muleta II com a urbanitzable, rebutjant totes les mocions i esmenes que reclamaven la protecció d’aquesta zona costanera d’alt valor paisatgístic, ecològic i patrimonial.

            En clau local, la proposta del PSM posa a prova la influència dels caps del PP i UM sobre les respectives direccions dels partits, ja que resulta políticament hipòcrita defensar Muleta amb la boca petita i permetre la seva urbanització als òrgans i institucions que regeixen l’ordenació territorial de Mallorca. Muleta pot servir per mostrar al sollerics el que realment “pinten” Simarro –batle i líder del PP local- i Guillem Bernat –candidat a la batlia i “fixatge estrella” d’UM-. Si finalment s’allibera Muleta de la pressió urbanística serà gràcies a l’esforç de tots. Si Muleta cau, víctima dels interessos immobiliaris, els sollerics podrem posar noms i llinatges als responsables, a aquells que poguent fer, res feren per protegir el patrimoni natural del nostre poble.

Categoria: Sóller. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix