facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Sóller

Menu:

Piulades

www.flickr.com
PSM-Entesa Nacionalista Sant Antoni 2011 photoset PSM-Entesa Nacionalista Sant Antoni 2011 photoset

Passar comptes

psmsoller | 14 Març, 2007 09:19

            Estam a poques setmanes d’acabar la legislatura. Han estat quatre anys durs pels sollerics. Un període de govern del PP que s’inicià amb una forta pujada d’impostos, taxes i arbitris, pas previ per a una privatització dels serveis públics que ha hipotecat per anys la gestió de la neteja urbana i el fems i posat en mans de tercers l’abastiment d’aigua potable i la recaptació. Paral·lelament l’equip de govern (PP-IPIS-UNISO i UM) decidí ajornar l’amortització dels crèdits, deixant per a més endavant el creixent paquet del deute. La segona part de la legislatura s’ha caracteritzat per la creació d’empreses i instituts municipals municipals que sols han servit per embullar i enfosquir l’administració interna de l’ajuntament, amèn de per amagar a l’oposició els comptes reals de cadascún d’ells. I hem acabat la legislatura amb un caramull d’inauguracions (la majoria d’elles finançades per altres institucions i no per les Cases de la Vila), la sorprenent nova de la manca de liquidesa de l’hisenda local i la sol·licitud de nous crèdits. És a dir: s’ha donat el benefici de la gestió dels serveis a altres, s’ha perdut patrimoni públic, s’ha ocultat el maneig dels doblers (encara no es coneix el que cobra la gerent de “Sóller 2010”), s’ha ajornat el pagament del deute, s’ha viscut de les inversions procedents del Govern central, autonòmic i del Consell, tot per acabar la legislatura sense un duro a la caixa i havent de manllevar més i més doblers als bancs. En poques paraules: en aquesta etapa de “pacte fosc” PP-IPIS-UM-UNISO s’està a només una passa de la ruïna, sense haver fet cap gran inversió, ni res extraordinàriament profitós per la gent de Sóller. Per a tota la gent, és clar.

           

         Com s’ha arribat a aquest situació? Com pot ser què, sense dur endavant projectes propis i amb inversions ben magres, l’ajuntament de Sóller es trobi amb les arques buides i manllevant doblers als bancs? Què ha fallat en aquella “miraculosa” gestió dels doblers públics que ens venien el PP i els seus socis? Tal vegada les privatitzacions no han resultat tan profitoses com ens deien els gestors de la dreta? Perquè no s’han contingut les despeses ordinàries? I les extraordinàries?

            El batle Simarro i els grups que li han donat suport (PP-IPIS-UM-UNISO) haurien de donar explicacions sobre com han manejat els doblers i el patrimoni dels sollerics. Que n’han fet? Per on han fuit? Per què serviren les privatitzacions si tornam ser a les mateixes? Per què s’han vist obligats a demanar més crèdits als bancs? Ara és el moment de parlar, d’explicar-se, d’aclarir enlloc d’embullar, de parlar i no de callar, de justificar-se i de deixar de carregar el mort sobre les esquenes dels altres. És l’hora de passar comptes.           

            A noltros -i com a noltros a la immensa majoria de sollerics- ens interessaria saber els detalls, fil per randa de com han fuit els doblers durant aquesta legislatura. Quina quantitat s’ha destinat a promoció turística en fires nacionals i internacionals? Què ens han costat els viatges, incloses totes les despeses addicionals, del batle i els seus regidors? Quines quantitats s’han abonat amb la famosa VISA municipal que emprava Carlos Simarro? Quin és el resultat de la suma de tots els tiberis que s’han fet a càrrec dels contribuents de Sóller? Què cobra la gerent de “Sóller 2010” per la seva “feina” i quin dèficit arrossega aquesta empresa municipal? I com aquestes, tenir la resposta per altres molts interrogants que planteja la catastròfica gestió econòmica del PP i els seus socis de govern. Això sí, essernt valents, sense victimisme inútil, dient la veritat i sometent-se després a una auditoria de comptes independent. Assumint responsabilitats si cal.

            L’equip de govern que inicià la legislatura, el “pacte fosc” (PP-IPIS-UM-UNISO), no la pot acabar com si res hagués passat, com si tots plegats fossin eternament innocents. Els sollerics es mereixen una explicació sobre com l’hisenda municipal ha passat de “Guatemala” (com digueren quatre anys enrere) a “Guatalpeor”. Quelcom ha passat pel camí. Ho volem saber. Els ciutadans, els sollerics, que paguen impostos, tenen el dret a saber-ho

Categoria: Sóller. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix