facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Sóller

Menu:

Piulades

www.flickr.com
PSM-Entesa Nacionalista Sant Antoni 2011 photoset PSM-Entesa Nacionalista Sant Antoni 2011 photoset

Pels nostres drets! Prou de retallades!

psmsoller | 08 Novembre, 2011 08:30

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Davant els atacs de les institucions públiques de les Illes Balears als drets socials de la ciutadania i davant els intents d’ofegament de la xarxa associativa que fa feina per garantir-los, nosaltres, representants de la societat civil mallorquina, ens unim per fer front comú a les retallades i

·    Manifestam la nostra intenció d’avançar cap a un nou model que afavoreixi l’economia local i la diversificació dels sectors productius.

·    Afirmam que les persones i els seus drets estan per damunt els interessos dels mercats.

·    Defensam una societat on els valors de la vida en dignitat siguin els seus eixos fonamentals.

·    Reivindicam una sortida justa i equitativa de la crisi.

·    Defensam els serveis públics i els drets socials, i la recuperació de les prestacions eliminades durant els darrers mesos.

·    Defensam la tasca del teixit associatiu i denunciam la voluntat d’ofegar-lo econòmicament i de deslegitimar-lo.

·    Consideram que només la resposta ferma de tota la ciutadania pot canviar l’estat actual de recessions i greuges.

·    Convidam, per tant, a la participació i a l’acció ciutadana per construir una xarxa de suport a les persones i als sectors afectats.

Per això, deim ben fort:

·    Pels drets de la ciutadania, prou de retallades en educació. Sí a una escola pública de qualitat i en català; prou de retallades en sanitat. Sí a l’atenció gratuïta universal, no al copagament; prou de retallades en les prestacions socials; prou de retallades en els serveis d’inserció laboral; prou de retallades en joventut. Sí als serveis d’integració juvenil; prou de retallades en cultura; prou de retrocessos en política lingüística. Sí a la cohesió social i a l’ús de la nostra llengua; prou de retrocessos en medi ambient. No a l’especulació urbanística, sí a la defensa dels espais naturals amenaçats; prou de retallades en mobilitat. Sí al tren de Llevant, al tramvia de Palma, als serveis públics d’autobusos i als carrils bici; prou de retallades en habitatge; prou de retallades en agricultura; prou de retallades en cooperació. Sí a la integració de les persones immigrants; prou de retallades en els mitjans de comunicació públics. Sí a Ràdio Televisió de Mallorca; prou de retallades en patrimoni; prou de retrocessos en el procés de recuperació de la memòria històrica; prou de retallades en drets sindicals; prou de retallades en Igualtat. Sí a la lluita contra la violència de gènere. No a la discriminació per motius d’orientació sexual o d’identitat de gènere.; prou de retallades en drets democràtics. Sí a la participació ciutadana.

CONSELL DE LA SOCIETAT CIVIL DE MALLORCA: ACIB, Asociació de Cineastes de les Illes Balears, Assemblea de Moviments Socials, Associació d’escriptors en Llengua Catalana (AELC), Associació de Renovació Pedagògica (SAIS), Associació Memòria de Mallorca, Ateneu Pere Mascaró, ATTAC Mallorca, Can Gazà, Institut contra l’exclusió social, CCOO, Consell de la Joventut de les Illes Balears, Dones educadores, Ensenyants solidaris, Entrepobles Mallorca, FACUA, Organització de Consumidors, FAd’AE, Federació Autònoma d’Associacions d’Estudiants, Federació de Corals de les Illes Balears, Federació de Pares i Mares de Mallorca (FAPA), Fòrum Ciutadà de Mallorca, GOB Mallorca, Gremi de Llibreters de Mallorca, Grup Blanquerna, Grup de Professionals de l’Àmbit Social, Joves de Mallorca per la Llengua, Jubilats per Mallorca, Lobby de Dones de Mallorca, Moviment d’Escoles Mallorquines, Obra Cultural Balear, Paraula, centre de serveis lingüístics, Plataforma Ciutadana Gent de Marratxí, Plataforma pel Tren de Llevant, Plataforma per la continuïtat de RTV Mallorca, Plataforma per la Igualtat, STEI-i, UGT, Unió de Pagesos, Unitat Cívica per la República.

Categoria: Mallorca. Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.