facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Sóller

Menu:

Piulades

www.flickr.com
PSM-Entesa Nacionalista Sant Antoni 2011 photoset PSM-Entesa Nacionalista Sant Antoni 2011 photoset

20N: eleccions d’àmbit estatal

psmsoller | 03 Novembre, 2011 07:00

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Quan encara no ens hem recuperat de les passades eleccions locals i autonòmiques de maig, quan encara trobam alguns cartells despistats penjats per algun racó i encara podem trobar per casa algun sobre amb propaganda o paperetes per reutilitzar... arriben les eleccions estatals. Molta gent pensa que nomes es pot triar entre PSOE i PP, però això no és cert. El que passa és que per la televisió es fa molta propaganda de només aquestes dues opcions, però n’hi ha més. Tot i que alguns ho hem tingut difícil per ser-hi com a opció.


En aquesta ocasió hi ha hagut coses diferents per als partits que no tenim (encara) representació a Madrid. La principal diferència és que abans de l’any 2010 qualsevol partit es podia presentar lliurement a qualsevol de les eleccions de qualsevol àmbit: europeu, estatal, autonòmic, insular o local i ara NO: ara, aquells partits o coalicions que vulguin presentar candidatura a les eleccions per al congrés o per al senat i que no hi tenguin representació han de recollir signatures que avalin la seva candidatura. Això què vol dir? Vol dir que es restringeix el dret a ser elegit. A qui beneficien mesures com aquesta? Beneficien als partits que ja tenen representació, els grans (PP i PSOE, principalment).

 

Una mesura més que beneficia als grans és la dels minuts gratuïts a la televisió.  Els minuts (o segons) gratuïts van en funció dels vots obtinguts a les passades eleccions. I això que vol dir? Idò que els partits nous (quan n’hi ha) no surten a la televisió en campanya electoral de forma gratuïta; si s’ho paguen, poden sortir, perquè ja diu una dita molt coneguda que “pagant, Sant Pere canta!”, però estan en condicions molt desiguals respecte dels que sí que hi poden sortir gratuïtament.


En aquesta ocasió ens acostam al 20N amb l’esperança que per primera vegada podem tenir representació a Madrid i que, a més, serà un solleric: en Miquel Ensenyat. Sí, aquell que és batle d’Esporles i conseller al consell de Mallorca. Aquesta vegada tenim l’esperança  que ens dóna el fet d’haver reunit més d’onze mil  avals a la candidatura de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa-Equo.


I algú es demanarà: i això d’Equo que és? Idò be,  Equo és un partit nou que s’ha creat des d’un gran grup de persones que no trobaven el seu referent als partits existents. Uns perquè en nom d’unes idees aplicaven polítiques totalment oposades, i uns altres perquè només aposten per l’individualisme i el lliberalisme a ultrança sense tenir en compte la col·lectivitat.


Equo és una nova opció que ofereix una manera diferent de fer politica, transparent, des de la gent cap als representants. A Mallorca, Equo és representat per IniciativaVerds-Equo: un partit que es va crear amb gent provinent dels Verds, gent que es desencisà del tarannà que prenia Esquerra Unida i gent que mai havia militat a cap partit però que no poden estar-se mans plegades veient cap a on va aquest món. I cap a on va aquest món depèn molt de les nostres petites accions de cada dia.


No caldrà parlar de dreta o d’esquerra si no podem disposar d’aigua potable, o d’aire apte per alenar o si arribam a temperatures molt baixes o molt altes que impedeixin la vida a determinats llocs del planeta.. Hem de respectar el lloc a on vivim, procurar deixar als nostres fills un món, si no millor, com a mínim igual. Pensar en la col·lectivitat i en el be de tothom en lloc del be individual.


Aquests són els principis de la gent que forma Equo. I veim que aquests principis de cada cop més es respecten i es valoren arreu d’Europa, a on els integrants del Partit Verd Europeu cada vegada reben mes suport dels votants; a Alemanya amb Die Grünen, a França amb Europe Ecologie-Les Verts, a Bèlgica amb Ecolo i Les Verts, a Hongria amb LMP (Lehet Más a Politika, que es tradueix com “Una altra política és possible”) i tants d’altres exemples de com puja el vot verd, el vot ecologista.


Aquí, ara, una altra política és possible, amb maneres més transparents, amb decisions més participades, més democràtica i més responsable.


La gent que integram la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa-Equo creim en aquesta nova manera de fer feina per la ciutadania. Ens hem coaligat per sumar. Perquè “pensam diferent”, perquè pensam en tothom i que “d’una altra manera és possible”.

 

 

 

 

Categoria: PSM-IV-ExM. Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.