facebook twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Sóller

Menu:

Piulades

www.flickr.com
PSM-Entesa Nacionalista Sant Antoni 2011 photoset PSM-Entesa Nacionalista Sant Antoni 2011 photoset

Per què no Muleta?

psmsoller | 30 Març, 2007 20:24

El grup del PSM al Consell de Mallorca ha instat a totes les altres formacions polítiques, molt especialment a PP i UM, a donar suport a una moció per protegir Muleta. La iniciativa suposaria la redacció d’una norma cautelar per suspendre el planejament i la concessió de llicències sobre els terrenys de l’urbanització Muleta II per a que, finalment, el Pla Territorial de Mallorca preservi aquest indret del litoral solleric. El nostre portaveu al Consell, Antoni Alorda, criticà que aquest indret del nostre municipi no s’hagués inclòs al PORN de la Serra, com abans haviem reclamat al Parlament.

En els darrers anys el PSM ha presentat diverses iniciatives per evitar la urbanització de Muleta, totes elles rebutjades per la majoria PP-UM al Parlament i al Consell. Ara volem aprofitar l’aparent consens de totes les forces polítiques per preservar Muleta dels plans de construcció d’una trentena de xalets, segons té planejat el seu actual propietari. Recentment el PP culpà UM de no haver desclassificat Muleta II al Pla Territorial (com sí ho havia fet amb les urbanitzacions dels Béns d’Avall i de Tuent). UM respongué afirmant que estava a favor de la protecció a través de la normativa -actualment en fase d’elaboració- que ha d’adaptar el PGOU de Sóller al PTM. Ara sols cal que PP i UM sien conseqüents a Ciutat amb el que diuen a Sóller.

 (Segueix)

Posted in Sóller. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

Passar comptes

psmsoller | 14 Març, 2007 09:19

            Estam a poques setmanes d’acabar la legislatura. Han estat quatre anys durs pels sollerics. Un període de govern del PP que s’inicià amb una forta pujada d’impostos, taxes i arbitris, pas previ per a una privatització dels serveis públics que ha hipotecat per anys la gestió de la neteja urbana i el fems i posat en mans de tercers l’abastiment d’aigua potable i la recaptació. Paral·lelament l’equip de govern (PP-IPIS-UNISO i UM) decidí ajornar l’amortització dels crèdits, deixant per a més endavant el creixent paquet del deute. La segona part de la legislatura s’ha caracteritzat per la creació d’empreses i instituts municipals municipals que sols han servit per embullar i enfosquir l’administració interna de l’ajuntament, amèn de per amagar a l’oposició els comptes reals de cadascún d’ells. I hem acabat la legislatura amb un caramull d’inauguracions (la majoria d’elles finançades per altres institucions i no per les Cases de la Vila), la sorprenent nova de la manca de liquidesa de l’hisenda local i la sol·licitud de nous crèdits. És a dir: s’ha donat el benefici de la gestió dels serveis a altres, s’ha perdut patrimoni públic, s’ha ocultat el maneig dels doblers (encara no es coneix el que cobra la gerent de “Sóller 2010”), s’ha ajornat el pagament del deute, s’ha viscut de les inversions procedents del Govern central, autonòmic i del Consell, tot per acabar la legislatura sense un duro a la caixa i havent de manllevar més i més doblers als bancs. En poques paraules: en aquesta etapa de “pacte fosc” PP-IPIS-UM-UNISO s’està a només una passa de la ruïna, sense haver fet cap gran inversió, ni res extraordinàriament profitós per la gent de Sóller. Per a tota la gent, és clar.

 (Segueix)

Posted in Sóller. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent